Monday, May 9, 2016

Surprise Birthday Abg !!!!!

As Salam kekawan semua....

Lama rasanya tak update blog nie.... seriusly aku tak sempat nak open selalu blog nie kat rumah... Banyak je benda aku nak update kat sini... tapi itu le... sejak ada 2 anak.... masa selalu cemburu sama aku... hehehee

Oklah... kita bukak cerita pulak kali nie.... Ini pasal surprise gift dekat en suami... hahhahaha muka dia terkejut weh... tak pernah pernah dapat surprise macam tue dari bini dia... tetiba pulak tahun nie bini dia romantik... kahkahakhakahkahakah...

Memulanya plan awal aku nak hantar bunga surprise tue dekat kilang dia aje... tapi pikir balik kecian pulak dia mesti susah nak bawak balik bunga dengan Mr bear tue.... Lagi satu takut dia malu pulak dekat kawan - kawan kilang dia... hehehehehe... Abis - abis pikir last last aku pun rancang untuk hantar benda tue dekat rumah aje pada 3 Mei 2016. Pada mulanya aku ingat nak mintak org yang hantar tue, hantar malam hari aje dalam kul 9 malam... Iyelah... takut tak sempat sampai rumah. Masa tue aku otw balik ke KL dari kelantan... Iyelah ... perjalanan yang tak boleh jangka kan... takut nya jem ke perjalanan tue... tak sempat sampai awal... so sebagai langkah selamat baik hantar malam aje.... tapi just in case kalau sempat sampai awal.... aku akan whatapps penghantar tue... huhuhuhu...

So dalam perjalanan dari Kelantan Ke KL penuh debaran.... tapi nasib menyebelahi aku.... alhamdulillah... dalam kul 4PM, aku dah selamat sampai rumah... so sampai aje rumah aku terus whatapps Mia (insan yang menjayakan plan aku...) tanya paling awal pukul berapa dia boleh buat penghantaran... hhehehe nasib aku baik lagi... paling awal dia boleh hantar dalam jam 6 pm....

Nak jadi ke kisah.... kononnya plan aku... surpriselah... so aku pun buat tak tahulah.... aku nak si Mia tue hantar terus ke En Suami.... tapi biasa le aku nie... tak boleh kalau benda yang dirancang nie... mulalah gelabah perut... mulalah keluar masuk toilet.... hahahhahahaha lawak betul... Bila dapat aje whatapps dari mia cakap dia dah nak dekat sampai... depan lorong aje... aku pun... terus bagitau En Suami... Kononnya aku ada beli barang.... ada org nak datang hantar.... Org tue dah nak sampai tapi kononnya aku sakit perut lah nak masuk toilet... hahahhahaha mintak dia tolong ambilkan barang tue... semua payment dah settle... just tolong ambik barang aje... hahahhahaha... Memula dia marah jugak.... beli barang tak bagitau dia.... tahu tahu ada org nak hantar.... Biasa le... bini dia nie shopping dulu baru bagitau dia....

Nak jadikan cerita, bila si Mia tue sampai depan rumah.... dia dengan anak2 pun keluarlah... kononnya nak ambil barang yang aku shoping tak cakap tue... Sekali dia keluar nampak si Mia tue wat keluar Kek + Bunga + Mr Bear.... hahahhahaha muka terkejut dia... Iye le.. benda tak dijangka... dah le dapat hadiah Smartphone samsung A5(2016) dah dari bini tersayang tiba ada lagi kejutan..... hehehehhe. Lepas Si Mia tue bagi barang tue... barulah aku keluar.... kononnya... surprise... hahhahaha tapi memang jadi surprise lah... terus En Suami tak jadi marah pasal Shopping tak cakap....  hahahahhaa.

Oklah... aku belanja sikit gambar dihari kejadian untuk tatapan korang.... hahhahaha. Terima kasih kepada mia dari MIA Surprise atas kerjasama menjayakan rancangan jahat ku....

https://www.facebook.com/Mias-surprise-1374979246122907/?fref=ts














No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...