Monday, May 9, 2016

Surprise Birthday Abg !!!!!

As Salam kekawan semua....

Lama rasanya tak update blog nie.... seriusly aku tak sempat nak open selalu blog nie kat rumah... Banyak je benda aku nak update kat sini... tapi itu le... sejak ada 2 anak.... masa selalu cemburu sama aku... hehehee

Oklah... kita bukak cerita pulak kali nie.... Ini pasal surprise gift dekat en suami... hahhahaha muka dia terkejut weh... tak pernah pernah dapat surprise macam tue dari bini dia... tetiba pulak tahun nie bini dia romantik... kahkahakhakahkahakah...

Memulanya plan awal aku nak hantar bunga surprise tue dekat kilang dia aje... tapi pikir balik kecian pulak dia mesti susah nak bawak balik bunga dengan Mr bear tue.... Lagi satu takut dia malu pulak dekat kawan - kawan kilang dia... hehehehehe... Abis - abis pikir last last aku pun rancang untuk hantar benda tue dekat rumah aje pada 3 Mei 2016. Pada mulanya aku ingat nak mintak org yang hantar tue, hantar malam hari aje dalam kul 9 malam... Iyelah... takut tak sempat sampai rumah. Masa tue aku otw balik ke KL dari kelantan... Iyelah ... perjalanan yang tak boleh jangka kan... takut nya jem ke perjalanan tue... tak sempat sampai awal... so sebagai langkah selamat baik hantar malam aje.... tapi just in case kalau sempat sampai awal.... aku akan whatapps penghantar tue... huhuhuhu...

So dalam perjalanan dari Kelantan Ke KL penuh debaran.... tapi nasib menyebelahi aku.... alhamdulillah... dalam kul 4PM, aku dah selamat sampai rumah... so sampai aje rumah aku terus whatapps Mia (insan yang menjayakan plan aku...) tanya paling awal pukul berapa dia boleh buat penghantaran... hhehehe nasib aku baik lagi... paling awal dia boleh hantar dalam jam 6 pm....

Nak jadi ke kisah.... kononnya plan aku... surpriselah... so aku pun buat tak tahulah.... aku nak si Mia tue hantar terus ke En Suami.... tapi biasa le aku nie... tak boleh kalau benda yang dirancang nie... mulalah gelabah perut... mulalah keluar masuk toilet.... hahahhahahaha lawak betul... Bila dapat aje whatapps dari mia cakap dia dah nak dekat sampai... depan lorong aje... aku pun... terus bagitau En Suami... Kononnya aku ada beli barang.... ada org nak datang hantar.... Org tue dah nak sampai tapi kononnya aku sakit perut lah nak masuk toilet... hahahhahaha mintak dia tolong ambilkan barang tue... semua payment dah settle... just tolong ambik barang aje... hahahhahaha... Memula dia marah jugak.... beli barang tak bagitau dia.... tahu tahu ada org nak hantar.... Biasa le... bini dia nie shopping dulu baru bagitau dia....

Nak jadikan cerita, bila si Mia tue sampai depan rumah.... dia dengan anak2 pun keluarlah... kononnya nak ambil barang yang aku shoping tak cakap tue... Sekali dia keluar nampak si Mia tue wat keluar Kek + Bunga + Mr Bear.... hahahhahaha muka terkejut dia... Iye le.. benda tak dijangka... dah le dapat hadiah Smartphone samsung A5(2016) dah dari bini tersayang tiba ada lagi kejutan..... hehehehhe. Lepas Si Mia tue bagi barang tue... barulah aku keluar.... kononnya... surprise... hahhahaha tapi memang jadi surprise lah... terus En Suami tak jadi marah pasal Shopping tak cakap....  hahahahhaa.

Oklah... aku belanja sikit gambar dihari kejadian untuk tatapan korang.... hahhahaha. Terima kasih kepada mia dari MIA Surprise atas kerjasama menjayakan rancangan jahat ku....

https://www.facebook.com/Mias-surprise-1374979246122907/?fref=ts














Friday, April 8, 2016

**** HatiKu Berbunga Lagi ****

Hai kekawan....
Lama dah aku tak update Blog nie.... tak sempat weh sekarang... ape nak buat... macam - macam benda kena buat... macam - macam benda kena cover... Kalau ikutkan banyak benda aku nak share kat sini.... Tak apa... slow slow... kita kongsi bab berbunga dulu... hahahhahaha tajuk bukan main lagi ... hatiku berbunga lagi.... wah.... bunyi tajuk macam org dilamun cinta... tapi padahal... dah anak 2..
Tak ada apa pun... ini semua disebabkan oleh Drama korea.... aduh... datang pulak penyakit dia.. dah lama tinggal nie hobi nie... ini semua Song joong Ki punya pasal.... dulu secret garden... sekarang "descendants of the sun" pulok... parok sudah diri ini... dah lama ku tunggu dikau kembali.... hehehehehe...
Kau buat tido malam ku tak cukup selama 2 malam  nie... hari hari kau buat daku tersenyum... bila ingatkan tingkah laku mu... lawak mu.... kehenseman mu... kesadooan mu... ops... sorry my husband... dikau selamanya dan tetap berada dalam hati.... hahhahahahaha.. Ini ha... gambor org yang buat tido 2 malam nie aku tak cukup... hehehehe... hemsom tak... hensom tak... my oppa..... hahahahha




Friday, February 12, 2016

++++ Selamat Hari Lahir anakanda mama alya maisarah ++++

As Salam Kekawan.... 
Kali nie saya nak update pulak pasal sambut birthday alya... Sambutan biasa biasa sahaja.... Alamak... dah besar anak dara sulong mama.. dah masuk 4 tahun dah.... Muaahhh mama sayang kamu... saya sesangat... Kali nie... alya dah pandai request kek dah untuk birthday dia... Al maklum lah dah 4 tahun.... Dah pandai cakap macam macam... kali nie... dia request kek frozen.... Nak potong dengan umi kat kg... 

Alamak mane nak cari kek gambar frozen nie sayang oiii.... kat kampung pulak tue... kena pulak time raya cina... harus le banyak kedai cina tutup... Pikir punya pikir last last sekali aku teringat le dekat member opis.... dia punya sedara ada buat tempahan kek dia kg.... Heheheheehehe... berdesup.... aku tanyakan pada dia... Alhamdulillah.... ada jugak kek frozen yang diimpikan.... Kek choclate moist oreo... emmmm sedap sangat... harga pun sedap jugak... tapi ok lah.... dekat 2 kilo... harga dalam RM80...  memang puas hati le... hehehehe happy lah alya tue... dapat jugak kek yang diimpikan... kihkihkihkihkihkih.... 

Kat bawah nie aku belanja gambar semasa sambut hari jadi alya kat kg.... emmmm... Selamat Hari lahir sayang mama alya yang ke 4... semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya didunia dan diakhirat... amin.... Mama, Abah dan adik selalu menyayangi kak yaya sampai bila bila... 


Cantik tak kek kak yaya....

Bestnya kek kakak yaya....

Abah... sila cover sikit bukit kat depan tue... hehehehe

Kak long pulak yang posing... hehhehe

Aida dah tak sabar nak makan nie...

Wednesday, January 27, 2016

Kembara Kecil kecilan mengenal haiwan.... chewahhhh..

      As Salam Kekawan yang sudi baca blog nie.... sebenarnya aku tak ada apa yang nak dicoretkan disini... Kat sini aku nak cerita pasal Farm in the city yang dekat dengan seri kembangan tue... Saje aje nak kongsi dengan korang pasal tempat tue... Kira nak trowback balik le... hari tue aku ada pergi bawak bebudak 2 org nie... sesi mengenal haiwan... hahahhaha al-maklum le... duduk kl kan... takut anak- anak tak kenal rusa... kura kura... ayam dan sebagainya....
     Kalau tak silap aku... aku pergi sana pada cuti awal tahun hari tue.... cuti 1 Jan 2016, pagi lagi turun... iye lah... nak turun lambat takutnya hujan... rosak pulak program... dalam kul 9 pg jugak lah kami bertolak ke sana.... Excited bebudak nie... cakap nak gi tgk kancil.. iyelah... selama nie asyik tgk dalam cerita aje... kancil tue macam mane... hehehehhee cerita pada zaman dahulu tue... yang atuk dia selalu cerita dekat cucu dia... budak nie suka tengok cerita tue... hehehehehehehe. Sampai sana dalam kul 11 pg lebih kurang.... sebenarnya bukan jauh sangat pun perjalanan... tapi lambat tue sebab singgah makan pagi dulu dekat Kota Kemuning tue... Perut kena isi sebelum pergi jalan itu penting.
     So bila sampai sana terpinggar - pinggar jugak lah kitorg.... bukan sebab apa.. first time kan datang... tak tahu nak pergi kemana... Tak tahu nak beli tiket kat mane... so tercari cari jugaklah... Pusing punya pusing ikut signboard so sampai lah kitorg dekat kaunter tiket... Pergh... tiket dia not bad jugak agak mahal... tapi demi anak... apa salahnya... bukan selalu pun.... kekadang aje bawa diorg pergi jalan... Harga tiket seperti dibawah :-

1. Adult with myKad - RM30
2. Child with myKid  - RM25

so total dalam RM90 jugak lah untuk 2 dewasa dan 1 kanak - kanak...  Kira alya dah dikategorykan sebagai kanak - kanak le.. dah besar anak mama... hehehehhe ..


Kami di farm in the city


       Alya tue memula masuk bukan main lagi takut... first dia tgk kura - kura ngan rusa... Rusa pulak punya le besar... mana dia tak takut... ok... kat sini aku belanja le gambar sikit. heheheh

Yaya, aida dan kura kura besar...
Kura Kura yang kekenyangan

Kura Kura Kesayangan yaya


Aida dan Ayam kesayangan dia...

Aida dan ayam lagi



Yaya, mama dan rusa besar

Yaya, Dada dan arnab

Suka dia main ngan arnab

Budak nie bab posing bagi dia lah... 

Kami dengan Burung yang jinak.

Akhirnya dapat sijil


     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...